Aubergine roerbakken
Dit aubergine roerbak recept legt je stapsgewijs uit hoe het roerbakken van deze groente in z’n werk gaat. Je kunt de aubergine met tal van andere groentes en vlees- of vissoorten combineren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 3 minuten min
Totale tijd 8 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
calorieën 50 kcal
- 2 aubergines
- 1 eetlepel maïsolie, zonnebloemolie of rijstolie
Begin met het wassen van de aubergine. Er mogen geen chemische stoffen op de groente achterblijven.
Snijd de aubergine vervolgens in kleine blokjes. Doe dit ook bij de andere ingrediënten, die je straks aan de wokpan toevoegt.
Nu is het tijd om de wokpan te verhitten. Dit duurt vaak even! De wokpan moet zo heet zijn, dat waterdruppeltjes direct verdampen bij het raken van de pan.
Doe één eetlepel olie in de pan. Onder meer zonnebloemolie, rijstolie en maïsolie zijn geschikt voor aubergine roerbakken.
Nu kun je de aubergine aan de pan toevoegen. Het is voldoende om de aubergine enkele minuten, vaak 2 tot 3 minuten in de pan te houden.
Trefwoord aubergine roerbakken